#

Kim 30.000 dolar Kazanmak İster?

Genç Bilimcilere Fırsat: Science & SciLifeLab Ödülleri

Science dergisi, genç blimcileri  İsveç’te dört üniversitenin işbiriği ile kurulan Science for Life Laboratory ile birlikte düzenlediği prestijli bir yarışmaya katılmaya çağırıyor.

“Science & SciLifeLab Prize” adıyla Hücre ve Moleküler Biyoloji; Ekoloji ve Çevre; Genomik ve Proteomik; Çevrimsel Tıp (translational medicine) olmak üzere dört dalda yapılacak yarışmaya, doktora derecelerini 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında almış bilimciler katılabilecek.

Katılımcıların doktora tezlerinin yukarıda belirtilmiş olan dallarla ilgili olması gerekiyor. Başvurularını 1 Ağustos 2016 tarihine kadar yapmaları gereken katılımcılardan istenen, doktora tezlerini ve bilim için taşıdığı önemi anlatan 1000 kelimeden oluşan ve bir şekil ya da tablonun eklenebileceği bir makaleyi elektronik ortamda göndermeleri.

Yukarıdaki dört alanla ilgili katılımlar önce Science dergisi editörlerince değerlendirilerek her dal için üç finalist belirlenecek. Daha sonra Science’ın Genel Yayın Yönetmeni’nin başkanlığında bir kurul finalistler arasında birinci geleni belirleyecek. Ardından birinciler “büyük ödül” için yarışacaklar.

Büyük ödülü kazanan katılımcı 30.000 dolar para ödülü kazanacak ve makalesi Science'ta yayımlanacak.

Öteki üç alan birincisinin herbirine de 10.000 dolar para ödülü verilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler, ödülle ilgili bilgileri https://mail.google.com/mail/u/0/#search/young+scientist/1532d5c82948a5c7 adresinden, katılım koşullarıyla ilgili ayrıntıları da

http://www.sciencemag.org/prizes/scilifelab/rules adresinden öğrenebilirler.

http://www.sciencemag.org/prizes/scilifelab/rules

https://mail.google.com/mail/u/0/#search/young+scientist/1532d5c82948a5c7