Yeşil Uzay Çağı
Araştırmacılar, dünyanın ilk ahşap uydusu LignoSat'ı tanıttı. Kyoto Üniversitesi ile Sumitomo Forestry'nin iş birliğiyle geliştirilen LignoSat, bu alanda yeni bir sayfa açıyor.
Araştırmacılar, dünyanın ilk ahşap uydusu LignoSat'ı tanıttı. Kyoto Üniversitesi ile Sumitomo Forestry'nin iş birliğiyle geliştirilen LignoSat, bu alanda yeni bir sayfa açıyor.
Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünyada her yıl 50 milyon ton elektronik atık ortaya çıkıyor, fakat resmi kayıtlara göre bunun yalnızca %20’si geri
Spintronik ya da “dönüş-tabanlı elektronik”in, magnetoelektronik olarak da bilinir. Elektronların kuantum özelliklerini kullanarak dönüş ve yük durumlarından yararlanmayı temel alan gelişmekte olan bir teknoloji olduğunu söyleyebiliriz. Gelelim manyetizmaya; manyetizma,
ABD’deki Bell Laboratuvarları’nda Chapin, Fuller ve Pearson’ın silikon transistörlerle çalışan güneş hücrelerini üretmesiyle, sınırsız güneş enerjisini medeniyetin hizmetine sunan teknolojinin kapıları aralanmıştı.
Son zamanlarda adından çokça söz ettiren bir element, hidrojen. Evrende en fazla miktarda bulunan, kokusuz, renksiz, tatsız, yanıcı bir madde. Ama aslında
Bu atık malzemeyi değerlendirmenin çeşitli yollarını araştıran malzeme bilimciler, yeni bir fikir ve deneyle karşımıza çıktı; kahve atıklarını inşaatlarda kullanılan beton harcına
Bunun yanı sıra, mikro-plastik meselesi de son yıllarda biyoçeşitlilik ve insan sağlığı açısından önemli tartışmalara konu oluyor. Çünkü plastikler yalnızca güneş ışığıyla,
Nature’da yayımlanan makaleye göre, bu yeni piller, şu an kullanmakta olduğumuz, kobalt içeren, lityum-ion pillere göre çok daha ucuz ve alev alma
Uzun yıllar boyunca, Roma betonundaki sağlamlaştırıcı özelliğin puzolanik malzemelerden kaynaklandığı düşünülüyordu (Adlarını Napoli Körfezi’ndeki Pozzuoli Bölgesi’nden puzolanik malzemeler, tek başına bağlayıcı özelliği
Biz de Bilge Yıldız ile bu özel ödülü kazanmasında önemli rol oynayan araştırmalarını, yürüttüğü çalışmaları ve geleceğe ilişkin planlarını konuştuk. KURIOUS - Karbon