#

Eğitimde Aromaterapi Zamanı

Bilim Dalları
Etiketler

İngiltere'deki Northumbria Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, biberiye yağının ilköğretim çağındaki çocuklar üzerindeki etkisini araştırdı ve bu aromanın çocuklarda hafızayı belirgin ölçüde tetiklediğini ileri sürdü.

Yaşları 10 ve 11 arasında değişen toplam 40 çocuk iki gruba ayrıldı. İlk gruptaki çocuklar, 10 dakika boyunca biberiye aroması yayılmış bir odaya alınırken, diğer grup kokusuz bir odaya davet edildi.

Birer birer araştırmacının karşısına oturan öğrencilere bir hafıza oyunu oynatıldı. Aromalı odada oturan öğrencilerin test sonuçları belirgin ölçüde yüksek çıktı.

Bulgular British Psychological Society tarafından düzenlenen bir konferansta açıklandı. Araştırmayı yürüten Dr. Mark Moss, ''Araştırmamızda biberiyenin ne ölçüde etkili olduğunu bilmiyoruz fakat aromalar, beyindeki elektriksel aktiviteyi tetikliyor olabilir'' diyor ve ekliyor “Belki de büyük çaplı aroma uygulamalarını eğitim sistemimizle tanıştırma zamanı geldi.''

Biberiye, çok eski çağlardan beri Akdeniz ülkelerinde yaygın olarak kullanılan bir bitki. Antik Yunan'da öğrencilerin ders çalışırken başlarına taktıkları taçların biberiye yapraklarından yapıldığı ileri sürülüyor. İçerisinde salisilat adlı bir kimyasal madde bulunduran biberiye bugün hem ilaç hem kozmetik sektöründe kullanılıyor.

REFERENCES

  • 1. https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170502204545.htm