#

Sarışın Güve Neopalpa DonaldTrumpi

Bilim Dalları
Etiketler

California Üniversitesi'nde araştırmacı biyolog Dr. Vazrick Nazari, kendisinin keşfettiği bir güve cinsine Donald Trump'ın adını verdi. Dr. Nazari, başının ön kısımlarındaki açık sarı renkli pullar nedeniyle güvenin, adının hakkını verdiğini söyledi.

Büyük ölçüde kentleşmiş ve kalabalık nüfusa sahip bir habitatta yaşayan Neopalpa donaldtrumpi'nin, nesli tükenme tehlikesi altındaki alt-türlerden biri olduğu kaydedildi. İlk kez 1998'de Çek böcekbilimci Dalibor Povolný tarafından keşfedilen Neopalpa cins güveden biçimsel anlamda belirgin farklar gösteren Neopalpa donaldtrumpi, Kalifornia eyaletinden Meksika'ya uzanan geniş bir habitatın üyesi.

''Bu mikro güvenin keşfi, zoolojik açıdan enine boyuna incelenmiş Californiya gibi bir bölgede bile, henüz tanımlanmamış, türleri tehlike altında birçok hayvan olabileceğini gösterdi'' diye konuşan Dr.  Nazari, bu güveye 45. ABD başkanının adını verirken niyetinin, Kuzey Amerika'da ihmal edilmiş biyolojik çeşitliliğin önemine dikkat çekmek olduğunu ekledi.

Donald Trump, ABD'de adı türlere verilmiş ilk başkan değil. Geçtiğimiz ay henüz keşfedilmiş bir balık türüne de, hâlihazırda korunan bir alanı Hawai'deki mercan kayalıklarını içerecek kadar genişleterek dünyanın en büyük koruma altındaki denizi haline getiren 44. ABD başkanı Barack Obama'nın adı verilmişti. 

REFERENCES

  • 1. http://zookeys.pensoft.net/articles.php?id=11411